Izberi kategorijo

brezplačna dostava nad 50 eur

Igranje v dežju je lahko tudi zabavno

Zakaj z otrokom ven v dežju?

Igranje zunaj v dežju lahko pozitivno vpliva na zdravje in dobro splošno počutje vašega otroka

Zagotovo ste že kdaj srečali starša, ki je ob nekaj kapljah dežja klical otroka iz igrišča in ga pod dežnikom hitro odpravil domov. Ne pustite, da deževno vreme pokvari vaše načrte ali igro vašega malčka! Oblecite ga v dežna oblačila in hop na igrala. Spodaj preberite, zakaj.  

 

otroci-v-deznih-oblacilih-na-igriscu

 

 

1. Krepitev imunskega sistema

Na Norveškem imajo več kot 200 deževnih dni na leto, kar pomeni, da je igra na prostem v dežju zanje nekaj čisto normalnega. S pelerinami, dežnimi oblekami in gumijastimi škornji niti ne opazijo, da je mrzlo ali mokro. Včasih moramo otroke postaviti v situacijo, ki je izven njihove cone udobja. Ne samo, da svež zrak pozitivno vpliva na počutje in kognitivne sposobnosti, krepi se tudi odpornost, zaradi več časa, preživetega na prostem, pa so manj navezani na elektronske naprave. Da se vaša igra na dežju ne sprevrne v prehlad, otroka dobro oblecite in mu nadenite dežna oblačila

 

2. Spoznavanje narave v dežju

Nekatere stvari v naravi lahko spoznamo in doživimo le, če se vanjo odpravimo na deževni dan. Kako nastane mavrica, zakaj pada dež, kam izgine luža, katere gozdne živali imajo rade dež, zakaj njihova pelerina ne premoči ... so vprašanja, ki bi v zadrego spravila marsikaterega starša. Deževne dneve lahko izkoristite za učenje in razlaganje naravnih pojavov ter spoznavanje novih živali. Stvari, ki jih izkusimo, si znamo veliko bolje razlagati in zapomniti, tako da je deževen dan lahko odličen za učilnico v naravi. 

 

3. Igra v dežju

Če otrok ni vajen igre v dežju, je lahko to zanje čisto posebno doživetje! Skakanje po lužah, vožnja s kolesom, spuščanje ladjic, igranje z vedrom so le nekatere ideje, kako preživeti čas. Skoraj ni igre, ki je ne bi mogli početi tudi v deževnem vremenu. Pazite le, da vašega otroka oblečete v kakovostno dežno obleko in gumijaste škornje, ki dobro tesnijo in ne premočijo, tudi če otrok leži v vodi.

 

4. Šola za življenje

Če se vam zdi dež neprijeten, za otroke morda ni tako, saj še nimajo zakoreninjenih vzorcev, da je deževno vreme »slabo«. Za otroka je vreme vreme, ne glede ali sije sonce ali pada dež, zanj ni ovir za igro. Ne samo, da z izrazom »slabo vreme« otrokom oblikujemo negativna stališča, če ga preveč ščitimo, je lahko ta v življenju veliko manj občutljiv in razvajen. Z igro v dežju otrokom sporočamo, da ni ovir, da se vse da, če se hoče in da zaradi mokrih nogavic še ni konec sveta.

 

Dežna oblačila na sliki so na voljo v spletni trgovni Mimo.si 

Na kaj pomisliti pri nakupu škornjev

 

Na tržišču so na voljo modni škornji, takšni bolj običajni, z različnimi potiski, visoki, nizki in seveda dražji in cenejši, ne-podloženi in podloženi škornji. Odločitev je vsekakor težka.

5.000 mm, 5.000 gsm? Kakšna je razlika

5.000 mm, 5.000 gsm? Kakšna je razlika? Kaj pomeni vodni stolpec?

 

Ko kupujemo oblačila za dež je pomembno, da vemo kaj razni podatki pomenijo. Pojasnimo vam jih v tem članku.

Oeko Tex 100 standard - dokaz, da je oblačilo zdravju neškodljivo
Znak zaupanje v tekstil

Kaj pomeni certifikat Oeko-Tex Standard 100 - preverjeno na škodljive snovi

Naj vam dež ne prepreči sprehoda

Otroci obožujejo luže! Zakaj bi jim preprečevali skakanje po lužah? Verjemite, zaradi skakanja po lužah ne bodo zboleli, pa tudi odrasli sami si lahko privoščimo malce otroških radosti

Dežni škornji
Mokri škornji, svečka iz noska, kako to preprečiti in vseeno uživati na prostem v mokrih, deževnih dneh

Kje so dežni škornji, da se z njimi zapodite v prvo lužo, ki jo odkrijete? Prav gotovo se spomnite, kako ste kot otrok uživali v igri po lužah in v blatu.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih