Izberi kategorijo

brezplačna dostava nad 50 eur

Zakaj so UV kopalke najboljša zaščita otrok pred soncem?

Zakaj so UV kopalke najboljša zaščita otrok pred soncem?

Preberite, zakaj so UV kopalke najboljša izbira za zaščito pred soncem.

Zakaj so UV kopalke najboljša zaščita otrok pred soncem?

 

Priznajmo, po izjemno dolgi in deževni pomladi smo komaj čakali na poletje in morje! Sonce ugodno vpliva na zdravje in počutje, omogoča nastanek vitamina D ter krepi imunski sistem. Poleg vseh blagodejnih učinkov pa skriva tudi slabe lastnosti, ena izmed teh so nevarni UV žarki, ki lahko povzročijo aktune ali kronične škodljive učinke na koži. Nežna otroška koža je temu izpostavljena še bolj, zato jo je treba ustrezno zaščititi. Preberite, zakaj so UV kopalke najboljša izbira za to.

 

Zaščita nežne otroške kože

Ali ste vedeli, da otroška koža znaša le eno petino debeline kože odraslega, skozi povrhnjico pa se žarki vpijejo hitreje in globje, kar jo lahko trajno poškoduje? Iz istega razloga ste zagotovo že naleteli na informacijo, da zaščitne kreme niso najbolj primerne za otroke do 6. meseca starosti, katerih nežna in tanjša koža se še vedno razvija. Snovi v sončni kremi lahko izzovejo različne kožne reakcije, vendar v kolikor nimate druge rešitve, lahko uporabite nežno in naravno sončno kremo, primerno za otroke, ki je vseeno boljša alternativa kot opečena koža. Veliko raje kot s sončno kremo pa otroka pred UV žarki zaščitite z drugimi metodami, na primer UV zaščitnimi kopalkami, izogibanju močnemu soncu ali senci.

 

Zakaj izbrati UV zaščitne kopalke?

Razlogov, zakaj za otroka izbrati UV zaščitne kopalke, je več, mi bomo izpostavili tri najpomembnejše:

 

  • Zmanjšujejo moč UV žarkov. UV zaščitne kopalke in pokrivala za otroke imajo največkrat zaščito UPF 50+, kar pomeni, da material prepusti 1/50 oz. le 2% UV radiacije.

 

  • So bolj zanesljive kot sončna krema, ki jo morate vseskozi na novo nanašati, poleg tega pa hitro izpustite kak del kože. Z UV kopalkami je otrok zaščiten ves čas, ne glede na to, ali čofota v vodi ali spi v senci.  

 

  • Zaščitijo večji del kože. Na voljo so vam različni modeli UV kopalk, od klasičnih, enodelnih, dvodelnih, kratkih hlač, kratkih majic pa vse do dolgih kompletkov. Odvisno od občutljivosti kože vašega malčka lahko izberete takšne, ki bodo zaščitile ne samo najbolj občutljivih delov, temveč celo kožo.

 

Kakšne UV zaščitne kopalke izbrati?

V naši ponudbi so vam na voljo različni modeli dekliških in fantovskih UV zaščitnih kopalk in pokrival Playshoes z zanimivimi in zabavnimi otroškimi potiski. Vse kopalke imajo zaščito 50+, ki je skladna z evropskim EN 13758-1 standardom. Ne samo, da kopalke ščitijo pred močnim soncem, delujejo tudi obratno, otroka ščitijo pred hladno vodo in vetrom. Izdelane so iz lahkih in hitrosušečih materialov, ki omogočajo enostavno oblačenje in slačenje. Vse kopalke lahko brez skrbi operete v pralnem stroju

 

Še nekaj priporočil za preživljanje poletnih dni na soncu:

  • Izogibajte se soncu med 11. in 15. uro, ko je UV sevanje najmočnejše.
  • Tudi če ne sije sonce, otroka oblecite v zaščitna oblačila in pokrivala.
  • Otroku zagotovite senco – naravno ali jo naredite sami s pomočjo senčnikov, marel, rut ...
  • Če uporabljate kremo za sončenje, naj ima ta zaščitni faktor 50+ in naj bo primerna za občutljivo otroško kožo
  • Ne pozabite na zaščito glave! Otrok naj ima na glavi vedno kapico ali klobuček, idealno takšnega, ki zaščiti še vrat ali ramena.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih