Izberi kategorijo

brezplačna dostava nad 50 eur

7 idej za preživljanje zimskih počitnic

7 idej za preživljanje zimskih počitnic

Z vami delimo 7 idej, kako aktivno, ustvarjalno in zabavno preživeti zimske počitnice z otroki.

Zimske počitnice so tu! In kaj je lahko boljšega kot da počitnice sovpadajo z najbolj norčavim delom leta – pustom, povrhu vsega pa nas razvaja še prijetno pomladno vreme. V nadaljevanju z vami delimo 7 idej, kako aktivno, ustvarjalno in zabavno preživeti zimske počitnice z otroki. 

 

1. Odpravite se na sneg

Čeprav se jim reče »zimske« počitnice, je sneg v tem času bolj izjema kot pravilo, vsaj v nižinah. To pa še ne pomeni, da ne morete uživati v snežnih radostih. Veliko družin se v tem času odpravi na smučanje, v kolikor pa niste vešči vožnje po snežnih strminah, pa se lahko na sneg odpravite sankat, kepat ali le izdelovat snežaka. Rogla, Kranjska Gora, Krvavec, Stari vrh, Soriška planina, Cerkno ..., to je le nekaj krajev, ki se jih splača obiskati s smučmi ali sankami. Oblačila, ki jih potrebujete za brezskrbno in toplo zabavo na snegu, pa najdete pri nas.

 

2. Pojdite v toplice

Nekateri raje kot za sneg zimske počitnice izkoristijo za obisk toplic. Ali pa še boljše, obisk toplic v visokoležečih krajih, saj ni lepšega, kot uživati v bazenu s pogledom na zasneženo naravo. Nekaj idej, katere terme so primerne za obisk z otroci: Terme Olimia, Terme Ptuj, Terme Čatež, Vodno mesto Atlantis v Ljubljani ... V kolikor se odpravljate v toplice, ne pozabite na kopalni plašč za otroke, ki v hladnješih zimskih dneh na bazenu pride še kako prav.

 

3. Izdelajte pustno masko

Letošnje zimske počitnice sovpadajo s pustom, kar je odlična priložnost, da se našemite in odpravite na pustno rajanje. V kolikor nimate kostuma za otroka ali zase, ga lahko z malce iznajdljivosti in ustvarjalnosti izdelate sami. Zagotovo se v vaši garderobi najdejo oblačila in dodatki, s katerimi se lahko vi in vaši otroci prelevite v kavbojce, duhce, mumije, Minione, nindža želve, roparje, telovadce ipd. Z otroci se lahko lotite tudi izdelave papirnatih mask ali pustnih okraskov, s katerimi dekorirate dom.

 

4. Specite krofe

»Pust, mastnih ust!« se glasi znani pregovor. Seveda pusta ni brez krofov, flancatov in mišk. Zakaj ne bi počitnic in norčavega časa izkoristili za pripravo domačih dobrot, pri katerih vam lahko pomagajo tudi otroci. Recept za najboljše domače miške poiščite na koncu članka.

 

5. Igrajte družabne igre

Počitnice so čas, da preživite kakovostni čas s svojimi otroki. In kaj je lahko bolj kakovostnega in zabavnega kot igranje družabnih iger? S temi si lahko popestrite večere, ne glede na to, če ste doma, na smučanju ali v toplicah. V naši ponudbi najdete široko ponudbo raznolikih družabnih iger za različne starosti in število igralcev. Oglejte si jih tukaj.                 

 

6. Pojdite na izlet

Pozitivna stran tega, da nas za zimske počitnice razvajata sonce in pomladne temparature, je ta, da lahko dneve izkoristite za izlete. Pa naj bo to daljši sprehod v domači okolici ali pa se na ogled turističnih znamenitosti zapeljete po Sloveniji. Pravijo, da sta Kranjska Gora in Zelenci še posebej čudoviti v tem času, za lovljenje sončnih žarkov lahko skočite na Obalo, za pustno rajanje pa obiščite Ptuj, zibelko pusta pri nas. Sprehode lahko otrokom popestrite tako, da s seboj vzamete poganjalca ali skiro.

 

7. Organizirajte otroško zabavo

Ker so zaradi trenutne situacije številne aktivnosti in rajanja za otroke odpovedana, jih lahko naredite kar doma. Povabite nekaj malčkovih najboljših prijateljev in jim pripravite pustno rajanje, ki ga dopolnite z izdelovanjem mask, petjem, plesom, obraznimi poslikavami in seveda, sveže pečenimi krofi. 

 

 

Recept za pustne miške

 

Priprava pustnih mišk je enostavna, za pripravo potrebujete približno 40 minut, za kuhanje 20 minut, kar vam bo skupaj vzelo približno eno uro časa, ki ga lahko izkoristite tudi za prijetno druženje z vašimi najmlajšimi.

 

Potrebujete:

1 jajce

1 lonček jogurta (180g)

1 žlička naribne sveže limonine lupine (bio limone), lahko pa kupite že naribano limonino lupino v trgovini.

½  jogurtovega lončka sladkorja v prahu (60g)

2 jogurtova lončka moke (200g)

ščepec soli

½ vrečke pecilnega praška

olje za cvrtje

sladkor v prahu za pasip

 

V skledi zmešajte jajce, limonino lupino in jogurt, nato dodajte sladkor v prahu, moko, sol in pecilni prašek ter dobro prenešajte, da dobite gladko maso brez grudic. Pustite počivati pol ure. V velikem loncu segrejte olje, vanjo potopite jedlno žlico, nato pa s to z jedilno žlico dodajajte testo Vsakič predno na novo zajamete testo, žlico potopite v vroče olje, da se bo testo lažje zdrselo z žlie. Miške zapecite do lepe zlatorjave barve, jih odcedite in še tople posujte s sladkorjem v prahu.

 

Pa dober tek!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih